Ontstaansgeschiedenis

In het jaar 1960 vond Sleurs Mortels en Gipsen zijn bescheiden oorsprong in het plafonneerbedrijf van vader Jef Sleurs.
In 1980 zette huidig zaakvoerder Dominique Sleurs zijn eerste stappen in het wereldje van de stukadoors om zo deze harde stiel onder de knie te krijgen, waarna hij in 1987 wegens een slepende ziekte van vader Sleurs de zaak volledig in handen zou nemen.
Vanuit deze zaak bouwde wij de expertise op die nu dagelijks nodig is om degelijk, op maat advies te kunnen verstrekken aan onze Klanten.

Groei

Gelijktijdig met de overname van het plafonneerbedrijf ging Dominique samen met zijn vrouw Gilberte van start met de verkoop van allerhande afwerkingsproducten. Hier ontstond, weliswaar op zeer kleine schaal 'Sleurs Plafonneerartikelen'.
We volgden de marktontwikkelingen op de voet, samen met enkele leveranciers waar we tot op heden nog altijd vol trots zaken mee doen.

In 2003 kwam alles plots in een stroomversnelling door de aankoop van het naast gelegen pand in de Holvenstraat te Overpelt. We verbouwden de bestaande hoeve tot een mooie warme toonzaal met bijhorende winkel en kantoorruimtes, deze vormde tot 2020 het hart van de onderneming.
Gelijktijdig werd er beslist om de stap te zetten naar de aankoop van silo's met bijhorende vrachtwagens om zo in de markt van de metselmortels terecht te komen, hier ontstond een nieuwe vennootschap met de intussen bekende naam Sleurs Mortels en Gipsen.
Zo werd ons gamma en werkterrein steeds groter, wat resulteerde in de opening van een 2e filiaal te Houthalen.
Na enkele jaren voorzichtig uitbouwen in een gehuurde locatie zijn wij eind 2016 overgegaan naar de aankoop van onze huidige locatie te centrum-zuid 2045, die we dankzij onze ervaring zo hebben ingericht dat wij op een zeer efficiënte manier onze klanten kunnen bedienen. Intussen stapte alle drie de zonen mee in de zaak, en werden we een echt familiebedrijf!

In 2014 kochten we een terrein op het Nolimpark te Pelt voor onze silo's te kunnen stockeren. Vrijwel onmiddellijk bouwde we hierop een voorraadmagazijn, waardoor we ons assortiment in de gipspleisters en droogbouwartikelen verder konden uitbreiden.

Eind 2019 kwam hierop een logisch vervolg, we begonnen met de bouw van een extra hal met bijhorende winkelruimte. Op 6 januari 2020 verhuisden we dan ook naar deze nieuwe vestiging in de Siberiëstraat 14 te Pelt, hierbij werd ons assortiment wederom gevoelig uitgebreid.

Intussen wapende we ons ook voor een digitale toekomst met de uitbouw van de intussen bekende SleursOnline webshop. Hierbij proberen we ons bekend recept van vlotte service met een persoonlijke toets ook online in werking te stellen.

De toekomst

Wij bij Sleurs Mortels en Gipsen proberen steeds te anticiperen. Zo houden wij nauwgezet de nieuwe ontwikkelingen op de markt in de gaten.
Ook geven wij op regelmatige tijdstippen samen met onze leveranciers infosessies in onze speciaal ingerichte lokalen te Houthalen en Pelt.

Daarnaast werd er de laatste jaren flink geïnvesteerd in het rollend materieel. Met de aankoop van onze nieuwe vrachtwagens, voorzien van speciale laadkranen die tot 20 meter kunnen reiken met kantelhaak, zijn wij in de mogelijkheid om onze klanten tot op hun wenken te bedienen. Met 3 vrachtwagens continu op de baan proberen we ook zo flexibel mogelijk te zijn in onze levertermijnen. Zo hebben we onze levertermijnen kunnen inkorten tot gemiddeld 1-2 werkdagen, maar same-day-delivery is al lang geen uitzondering meer!
 
Bijkomend werd er flink ingezet op onze technische dienst. Zo beschikken ze nu over speciaal ingerichte bestelwagens voorzien van alle mogelijke wisselstukken. Hierdoor staan we continu paraat om in een mum van tijd alle onvoorziene problemen op de werf op te lossen.

Kortom: wij zijn klaar voor de toekomst!

Webshop powered by Marcando